Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Mobiilisovellukset

112 Suomi

112 Suomi -sovelluksen keskeisin hyöty on, että avunsaanti hätätilanteessa nopeutuu. Soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti, mikä nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä. 112 Suomi -sovelluksen lisäpalveluihin kuuluvat päivystysnumerot kiireettömään avuntarpeeseen sekä vaaratiedotteiden välittäminen.

Sovellukseen on koottu seuraavat päivystysnumerot: Meripelastus, Tienkäyttäjän linja, Myrkytystietokeskus, Kansalaisneuvonta, MLL:n lasten ja nuorten puhelin, Ulkoministeriön päivystysnumero sekä Kadonneita lapsia koskeva vihjepuhelin.

Hädässä olijan pitää muistaa soittaa hätäpuhelu sovelluksen kautta. Tällöin soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti, mikä nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä ja apua osataan lähettää paikalle lähimmästä mahdollisesta yksiköstä.

Hätäkeskuslaitos suosittelee lataamaan sovelluksen ja opastamaan sen käytössä varsinkin lapsia ja ikäihmisiä. Sovelluksella on lähes 1,6 miljoonaa latausta. Tee Sinäkin turvallisuusteko ja lataa 112 Suomi -sovellus. Apu on yhden painalluksen päässä.

(Lähde: www.112.fi)

 

Lataa ilmaiseksi sovelluskaupastasi!

  

 

 

Punainen Risti

Tämä sovellus voi pelastaa jonkun hengen. Löydät siitä ensiapuohjeet onnettomuuksien, tapaturmien ja sairauskohtausten varalle. Vaikka sovellus ei korvaa ensiapukurssia, kannattaa se ladata ja varmistaa, että tiedät miten toimia tosipaikan tullen. Et tarvitse verkkoyhteyttä ensiapuohjeiden käyttöön, joten taskussasi on aina nopea ja helppokäyttöinen ensiapuopas. Sovelluksen avulla voit ladata ICE-kontaktisi puhelimen lukitusnäytölle ja soittaa hätätilanteessa suoraan 112:seen.

Sovellus kertoo päivän veritilanteen, auttaa etsimään lähimmän verenluovutuspisteen ja muistuttaa sinua seuraavasta luovutuksesta. Ennen jokaista luovutusta kannattaa tehdä testi, joka kertoo, voitko luovuttaa verta juuri sillä hetkellä. Sovelluksen avulla pidät kirjaa omista luovutuskerroistasi ja jaat tiedon helposti myös kavereillesi. Testaa myös, voitko liittyä Kantasolurekisteriin!

(Lähde: Google Play - Punainen Risti)

 

Lataa ilmaiseksi sovelluskaupastasi!

 

 

 

 

 

Cederroth First Aid

Cederroth on kehittänyt lyhyet ja selkeät ensiapuohjeet animaatiokuvien avulla. Tällä sovelluksella voit itse omaan tahtiin opetella, tai kerrata, miten antaa ensiapua eri tilanteissa, eri-ikäisille henkilöille.

Ohjeet on jaettu ikäluokittain ja aihepiireittäin seuraavasti:
- Aikuiset +12 vuotta, lapset 1–12 vuotta, vauvat 0–1 vuotta

- Elvytys
- Hengitysteiden tukos
- Kylkiasento
- Palovamma
- Verenvuoto

Suosittelemme kaikkia käymään ensiapukurssin ja pitämään tiedot ajan tasalla. Muista kerrata ohjeet usein, voi olla kyse elämästä.

(Lähde: Google Play - Cederroth First Aid)

 

Lataa ilmaiseksi sovelluskaupastasi!